Wednesday, 29 February 2012

Hari Marah Sedunia

Semalam hari marah aku. Tak tau kenapa asyik nak marah orang. Aku ada voucher yang masih tak dapat, dah nak dekat 2 bulan. Janji 1 bulan paling lama. Aku pun email diorang nak minta kepastian. Diorang suruh tengok balik alamat yang aku bagi. Betul dah. Aku reply email and diorang reply balik aku punya voucher tu dah dikembalikan balik sebab posmen kata tak ada orang ambil kat rumah.

Then diorang reply, kena pastikan ada orang kat rumah untuk ambil surat pos laju tu. Kalau tak diorang tak bertangungjawab nak hantar balik. Teruk. So, kepada orang-orang yang bekerja, sila ambil cuti ye untuk tunggu surat or parcel Pos Laju. Atau pun berhenti kerja untuk pastikan ada hari-hari dekat dalam rumah untuk tunggu Pos Laju datang. Nice excuses, try harder please.

Pos Laju akan tinggalkan Sorry Notice kalau aku tak ada kat umah. Then aku akan ambil sendiri kat Pos Laju. Tak ada problem wujud sebelum ni. Company dia sorang pulak nak buat hal.


TARIK NAFAS.
HEMBUS.

Alhamdulillah dah dapat gaji yang ke-3. Lebih banyak dari bulan lepas. Hum..hum.

Curi baca @ Popular
Jalan-jalan kat Sunway Pyramid sorang-sorang and dapat beli : 

Berus Gigi & Kapas


Syukur, Alhamdulillah.


10 comments:

  1. mcm tak logic jer, patutnya kalau takder org kat umah posmen akan tinggalkan notis...atau posmen tu akan call tanye kite kat mane..hmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, selalu diorang akan call :-)

      Delete
  2. em...yup. kalau tak ada kat rumah selalunya bagi notis supaya boleh amik di kaunter pos. ei..macam macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai sekarang pun tak ada berita. Sy email, dia buat senyap.Frust saya :-)

      Delete
  3. Saya pun mcm nak marah-marah je semalam... hermmm... hati bengkak je... So kirenye voucher tu tak dapat la? Ke sebenarnya depa tak hantaq?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih tak dapat lagi. Sy rasa macam burn je.Adoyai :-)

      Delete
  4. Replies
    1. Hum..hum..tarik nafas, hembusssssssss...

      Delete
  5. salam...
    tau x kita b0leh call pejabat pos & mintak dia hantar semula kat kita?
    kira penghantaran kali kedua la. untuk bungkusan sahaja.
    just sharing...(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke? Thank for the info. Sy tak tau. Thanks ye :-)

      Delete