Friday, 13 January 2012

Lapar

Aku suka godek-godek gambar makanan kalau aku tengah lapar. Tak cukup dengan itu aku cari blog-blog resepi, telan air liur dan cakap Alhamdulillah. Blog resepi memang menarik minat aku dan bila aku tengok bahan-bahannya, aku stop dan aku akan fikir ada tak dalam peti ais. Kalau tak ada, aku akan innovate resepi tu jadi lain tapi still sedap. Hum hum.

Badan aku lemah semacam hari ni. Aku lapar dan tak cukup makan. Jadi aku godek gambar masakan aku dulu-dulu.

Sambal petai, Ayam masak kicap & Sup Cendawan
Sedapnya! Dalam minggu ni aku makan lauk ni. Syukur Alhamdulillah. Berusaha lagi!

Telur Dadar & Cili Api


8 comments:

  1. Oh best nye nasi panas lwn kicap cili...

    ReplyDelete
  2. makan telur dadar ngan kicap cili siap ngan nasi panas sedap apa..sok nak masak telur dadar lah...nyum nyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telur dadar ni sy letak kentang..kalau bagi telur ni tak berapa masak sangat lagi sedap :-)

      Delete
  3. telur goreng memang penyelamat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sebab RM 2 dah boleh dapat 5 biji :-)

      Delete
  4. wahhh. kalau lapar then tgk gambar mknan boleh tmbah kelaparan wuwuwuwu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hum..hum..betul juga. Tengok banyak-banyak baru boleh kenyang :-)

      Delete